Verschillende soorten en merken

Trucks en vrachtwagens zijn net als auto's in het bezit van een merk. Er zijn diverse verschillende merken waarvan een groot gedeelte niet meer wordt gevoerd. Wij hebben drie verschillende merken uitgekozen die we hier uitlichten:

DAF

Één van de bekendste merken in de vrachtwagen industrie is DAF, dat staat voor van Doorne Automobielfabriek. Het merk is opgericht door Hub van Doorne in 1928. Hoewel het bedrijf bleef groeien en groeien, werd het op een gegeven moment toch overgenomen door een andere bedrijf, namelijk Paccar. Momenteel brengt DAF nog steeds trucks en vrachtwagens op de markt. Tevens rijden er regelmatig trucks van het merk mee met de DAKAR rally. Het merk is dus nog lang niet van de aardbodem verdwenen.

SCANIA

Scania is het Zweedse vrachtwagenmerk uit dit rijtje. Het stamt uit 1891 en bouwde in eerste instantie fietsen. Later is het bedrijf overgestapt op vrachtauto's. Wereldwijd telt het merk 28000 medewerkers en het mag dus met recht een toonaangevende speler op de vrachtwagenmarkt genoemd worden. In 2006 wilde het bedrijf MAN AG een bod doen als poging tot een overname van Scania. Dit bod werd tot twee maal toe afgewezen omdat Scania een record omzet ging draaien. Later heeft het bedrijf alsnog aandelen gekocht, maar tot een echte overname is het nooit gekomen.

GINAF

De gebroeders van Ginkel begonnen in 1948 met het merk Ginaf. Ze renoveerden militaire voertuigen en transformeerden deze tot transport vehikel voor in de bouw.  In eerste instantie behielden de vehikels hun oorspronkelijke namen, maar de wetgeving eiste later dat de voertuigen een eigen merk dienden te krijgen. Toen kwam de gebroeders met de naam Ginaf. In 2011 kwam het merk in de problemen en werd het failliet verklaard, maar na een doorstart kon het weer verder met het produceren van trucks, stadsbussen en andere voertuigen.

Artikelen

Soorten trucks

Trucks zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Zo onderscheiden we drie soorten vrachtwagens:

  • lichte vrachtwagens. Deze trucks hebben een laadvermogen tot maximaal 3500 kilogram.
  • Middelzware vrachtwagens. Deze vrachtauto's hebben een laadvermogen tot maximaal 12000 kilogram.
  • Lees meer...

Onze toppers

Nieuwste games

© 2023 onlytrucks.nl | Alle rechten voorbehouden | Meer vervoer